Bedrijfsmaatschappelijk werker

Werkgever en medewerker zijn beiden gebaat bij een prettige werksfeer. Een medewerker die zich prettig voelt presteert over het algemeen bovengemiddeld en is volledig inzetbaar. Het kan voorkomen dat een medewerker knelpunten ervaart in werk- of privésituaties. Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden en de medewerker hulp aan te bieden om aan het werk te blijven.

Een bedrijfsmaatschappelijk werker (ook wel BMW’er genoemd) kan hierbij helpen, ook als een medewerker al is uitgevallen (verzuim). De bedrijfsmaatschappelijk werker helpt om het verzuim zo kort mogelijk te houden en de medewerker en werkgever te begeleiden in een effectieve en adequate re-integratie.

De BMW’ers van Arboguard zijn resultaatgerichte professionals met ruime ervaring en kennis van gedrag en organisaties. Ze helpen medewerkers bij het beantwoorden van vragen over de balans tussen werk en privé, het persoonlijk functioneren en het vergroten van hun inzetbaarheid. De aanpak van onze bedrijfsmaatschappelijk werkers kenmerkt zich door een warm-zakelijke benadering. Tevens helpen de professionals in de gedragsmatige aanpak om de dialoog tussen medewerker en leidinggevende te stimuleren.

BMW’er aan het woord: Karin Hermelink

Sinds 1982 houd ik me bezig met mensen in hun werk. Medewerkers die trots zijn op hun baan, bevlogen en ambitieus of gewoon tevreden zijn maar soms ook niet goed in staat of in de gelegenheid zijn om zich te ontplooien in een prettige werkomgeving.

Dat werkgevers en medewerkers niet gaan samenwerken om te verzuimen, ruzie of conflicten te krijgen of elkaar ongelukkig te maken begrijpt iedereen. Dat het gebeurt is bekend. Bedrijfsmaatschappelijk werk is bedoeld om kortdurend en effectief de balans te herstellen en duidelijkheid te krijgen in het goed en stabiel functioneren van een persoon in zijn of haar werk.

Bent u nieuwsgierig naar hoe een bedrijfsmaatschappelijk werker van Arboguard u kan ondersteunen, laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.