Arbeidsdeskundige

De arbeidsdeskundige is een specialist op het gebied van re-integratie. Hij adviseert onder andere over de passendheid van het werk. Een oplossing kan aanpassingen op de werkplek zijn of samen zoeken naar ander werk binnen of buiten uw organisatie. Een bekende dienst waarvoor een arbeidsdeskundige ingeschakeld wordt, is het doen van een arbeidsdeskundig onderzoek. Een arbeidsdeskundige kan ook als adviseur dienen in de complexere verzuimcasussen of wanneer leidinggevende en medewerker hulp nodig hebben bij het opstellen van een taak- en tijdscontingent opbouwschema.

Ten alle tijden is het doel: een spoedige en verantwoorde terugkeer naar het werk.

Arbeidsdeskundige aan het woord: Gert Jan Vonkeman

Mijn hele werkzame leven heeft altijd in het teken gestaan van mens en arbeid. Ooit begonnen in het uitzendwezen en daarna heb ik mij gespecialiseerd in re-integratie.

Ik heb ruim 10 jaar als arbeidsdeskundige in loondienst gewerkt. Met deze ruime ervaring ben ik als zelfstandig arbeidsdeskundige begonnen. Met deze brede Mens-Arbeid ervaring wil ik werkgevers met een objectieve blik ten dienste zijn.

Als arbeidsdeskundige werk ik op het snijvlak mens, werk en inkomen. Antwoord geven op vragen als: is het eigen werk van een medewerker passend of passend te maken of moeten we op zoek naar ander werk? Is dat andere werk binnen de eigen werkgever aanwezig of niet?

Verzuim voorkomen of verkorten is een van mijn specialiteiten. Op een integere manier wil ik werkgevers en medewerkers verder helpen, want: ‘Er is geen beter medicijn, dan aan het werk zijn’.

Bent u nieuwsgierig naar hoe een arbeidsdeskundige van Arboguard u kan ondersteunen, laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.